Ocena i motywowanie pracowników

Ocena i motywowanie pracowników

Ocena i motywowanie pracowników 

Program:

1. Motywowanie i ocena jako podstawowe narzędzia pracy lidera.

2. Skuteczne/nieskuteczne motywowanie.

3. Finansowe i pozafinansowe motywatory i demotywatory – zasady zastosowania „kija i marchewki”.

4. Typologia pracowników w kontekście relacji poziomu kompetencji do poziomu motywacji – indywidualizacja wsparcia.

5. Konstruktywna ocena jako narzędzie motywacji.

6. Zasady udzielania informacji zwrotnej.

7. Prowadzenie rozmów oceniających z podwładnymi.

8. Trudne decyzje odpowiedzialnego szefa – przekazywanie informacji trudnych.

Cele:
Celem szkolenia jest rozwój umiejętności motywowania pracowników i zwiększania efektywności ich pracy. Poznanie i przećwiczenie technik, które pozwolą uczestnikom na podniesienie i utrzymanie motywacji podwładnych. Szkolenie kładzie szczególny nacisk na motywację pozafinansową, lecz uczestnicy będą mieli także możliwość poznania aspektów właściwego wykorzystania systemów finansowo-premiowych.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie udziału w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji ,wypełniając formularz zgłoszeniowy lub on-line
- podpisanie umowy o kurs.

- liczba godzin 20 


 

Koszt: 590 zł

Kontakt :

Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy
Kolegium Nauk Stosowanych Filia    w Chojnicach
e-mail: chojnice@byd.pl
Tel. 534 893 777
ul. Świętopełka 3
89 - 620 Chojnice

 

 

Aktualności
gru16
2024
lis8
2024
wrz6
2024

KONTAKT

Wydział Nauk Stosowanych w Chojnicach
ul. Świętopełka 3
89 - 620 Chojnice
tel. 513 146 624
chojnice@byd.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze informacje

PARTNERZY WSPÓLNIE TWORZYMY JAKOŚĆ

  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • LOGON SA
  • Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding
  • BZWBK
  • Mobica
  • PIT
  • Sunrise System
  • Pracuj.pl
  • Rewital
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki