Intendent w zakładzie żywienia zbiorowego z elementami dietetyki
Intendent w zakładzie żywienia zbiorowego z elementami dietetyki
Program:
1. Zawód intendent w zakładzie żywienia zbiorowego, obowiązki intendenta w odniesieniu do przepisów Kodeksu Pracy, dyscypliny finansów publicznych, prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych.
2. Zawód dietetyk.
3. Przedstawienie klasyfikacji diet.
4. Przepisy BHP, HAACP, GHP, GMP.
5. Podział obowiązków w obrębie placówki.
6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):
dyscyplina finansowa
gospodarowanie środkami pieniężnymi
wartość zamówienia
magazyn
dostawa i przyjęcie towaru
sprawdzanie temperatur
kartoteki przychodów i rozchodów
7. Prezentacja dokumentacji intendenta – część praktyczna.
8. Część dietetyczna praktyczna:
zapoznanie z tablicami produktów i potraw
układanie jadłospisów
prezentacja komputerowego programu dietetycznego
9. Podsumowanie wiadomości.
Cele:
Zapoznanie uczestników z podstawami prawnymi. W trakcie szkolenia zostaną Państwo zapoznani z obowiązkami intendenta przede wszystkim w odniesieniu do Kodeksu Pracy. Przedstawione zostaną zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Zdobędą Państwo również wiedzę na temat zasad GHP i GMP oraz elementów HACCP.
Adresaci:
Kurs przeznaczony jest dla pracowników zakładów żywienia zbiorowego m.in. ośrodków przedszkolnych, szkolnych, żłobków, jak również osób pracujących w zawodzie dietetyka, jak również starających się o pracę w zawodzie intendenta.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji ,wypełniając formularz zgłoszeniowy lub on-line
- podpisanie umowy o kurs.
- liczba godzin: 20
Koszt : 670 zł
Kontakt :
Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy
Wydział Nauk Stosowanych w Chojnicach
e-mail: chojnice@byd.pl
Tel. 543 893 777
ul. Świętopełka 3
89 - 620 Chojnice